vrijdag 23 februari 2007

boekenfestijn

Gisteren met ons vieren naar het Boekenfestijn in Leuven geweest. Allemaal sterk gebudgetteerd, want aan boeken geven we al te graag (te) veel geld uit. We genieten er dan ook van. Soms is het hier stil in huis en zitten we allemaal te lezen. De ene hier, de andere daar. Er wordt ook verteld over wat gelezen is.
Met 50 euro in de hand werd het kiezen.
Mijn oog viel nogal snel op 'China, Het Koninkrijk van de Draak'. Een prachtig uitgegeven fotoboek. Het reizen is dus begonnen.

Mijn eerste doelstelling was echter het bestuderen van de geschiedenis. Met een bibliotheek als Twee Bronnen mocht dat geen probleem zijn ... dacht ik. Toch bleek er weinig te vinden over de geschiedenis van dit lang gesloten land. Tibet - geannexeerd door China - kreeg dan duidelijk weer meer aandacht. Ook over Mao is er genoeg te vinden, maar echt boeken over geschiedenis heb ik niet gevonden.
Gelukkig dus gisteren het boekenfestijn, daar was China wel een klein beetje aanwezig.

Wat de Chinamanie betreft heb ik mij nog tegoed gedaan aan volgende boeken :

Dat wordt dus prachtig leeswerk en vertoeven in het China van vroeger en nu.

De rest van het budget ging op aan girly stuff zoals mijn echtgenootje het noemt (en hier dus niet nader omschreven !!!), nog 2 boekjes om hem te kunnen bijbenen : The Universe en Space Exploration, een leuke woonwaaier en een Spel over Wereldliteratuur.

Gelukkig is er maar één keer zo'n beurs op een jaar, de centjes zouden nogal vliegen !

donderdag 22 februari 2007

Toeval

Eigenlijk door toeval* (what's in a name) vertrek ik deze zomer naar China. Thailand & Indonesië zijn de revue al gepasseerd wat Azië betreft, maar China leek mij behoorlijk onbereikbaar.
Dat lijkt nu verleden tijd : de grenzen zijn geopend en het land van de Gele Rivier opent zijn poorten. China, here I come !
De prijzen zijn democratisch en behalve een visum is er geen papierwerk.
Ik zie er heel erg naar uit.
Nog lekker veel lezen en dromen !

*Het toeval heet 'zus'.

woensdag 7 februari 2007

schuldgevoelens


Het bezette gebied zijn de luchtwegen en vooralsnog is de strijd niet gestreden. Nog een doos antibiotica, zegt mijn nieuwe-wegens-verhuis-dokter. En thuisblijven. Ze kent mij nog niet maar ziet mijn reactie. "Je kan precies niet goed stilzitten ?".
Niet goed stilzitten ? In gedachten loop ik alle schuldgevoelens af.
"Wat scheelt er ?", zegt ze.
"Ja, maar, het werk ?" piep ik.
Het komt er nog maar net uit en ik begrijp hoe futiel zo'n excuus voor een dokter is. Maar - eerlijk waar - als bij ons collega's niet komen werken dan is er een heuse ontregeling. Overvolle studiezalen, verveelde leerlingen. Andere collega's overbelast.
"Geniet maar van je rust." zegt ze.

Onrust is het.
Een en al schuldgevoel.
En het gaat voorlopig niet over.
De onrust niet, de bezetting niet.

vrijdag 2 februari 2007

wachten

Er woedt een ware oorlog in mijn lichaam. Vorige week werden darmen en maag ingenomen. Resultaat : genânte situaties op het werk. Rennen naar het toilet.
Toen had ik nog niet door dat het de vreemde bacterieën menes was. Zou wel overgaan.
Dacht ik.
Nu hebben ze mijn luchtwegen, keel, neus, ogen en oor bezet.
Geen tweede keer, dacht ik.
En ook zo het lichaam.
Met vurige wapens (koorts) zet het de strijd in tegen al dat vreemd volk in mijn lijf. Gewapend met 2000 mg (!) antibiotica en drie dagen rust.
Ik voel mij als een koning die van verre kijkt naar het strijdtoneel en niets anders kan doen dan wachten tot de strijd beslist is.

Iedere keer ik vijf stappen zet word ik er aan herinnerd : stilzitten en zwijgen moet ik. Wachten tot de oorlog voorbij is.

Tja.

donderdag 1 februari 2007

Lang leve de file !



Nog nooit zo genoten van de file als de voorbije week.
In mijn auto hoorde ik immers het boek 'Jonkvrouw' van Jean-Claude van Rijckegem & Pat Beirs.
"Jonkvrouw is het brutale, romantische, avontuurlijke en onweerstaanbare verhaal van Marguerite van Male, de erfgename van Vlaanderen.
Ze is pas 14-en-een-half, maar toch droomt ze al van de ridder die haar naar een kasteel in de wolken zal voeren. Maar de ridders die ze ontmoet zijn allemaal sufferds die niet bestand zijn tegen haar pittige karakter en haar opvliegende aard. En op een kwade dag beslist haar vader met wie ze die zomer zal huwen… "

Wie eenmaal begint te luisteren, kan al niet meer wachten tot hij opnieuw in de file staat !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...