dinsdag 29 april 2003

Kaat is feelingThe current mood of dewereldvankaat@hotmail.com at www.imood.com
Thanks for making me stronger
lees verder.


Hoera voor de dief !

Ik had het natuurlijk kunnen weten. Een boek dat de titel "Stupid White Men" draagt met op de kaft de Amerikaanse vlag, zou geen braaf boek worden.

Natuurlijk herinner ik mij nog de verwarring rond de presidentsverkiezingen. De verwarring in Florida hoe alles opnieuw geteld moest worden, dagen lang getwijfel of het nu Al Gore (democraten) was die verkozen was of George Bush (republikeinen). Ik herinner me zelfs dat ik zelfs dan gehoord had dat Al Gore feitelijk meer stemmen had gekregen dan George Bush, maar dat een systeem van kiesmannen Bush in het voordeel bracht.

Wat ik niet gehoord heb in de media was dat 'van hogerhand' opdracht gegeven was om niet alle mensen met een strafblad van de kiezerslijsten te weren, maar ook al diegenen wiens naam, geboortedatum of sofi-nummer op dat van een verdachte leek. Dat betekende nog minder mogelijke stemmen voor de democraten, gezien de meeste (verdachte) bezitters van een strafblad zwart en democratisch waren.

Wat ik niet wist, is dat, onder Republikeinnse orde, in sommige staten het kiesbiljet zo onduidelijk was dat heel wat ouderen verkeerdelijk voor de Republikeinen stemden. Zo bleek dat in het district met onduidelijke biljetten heel wat joden voor Buchannan hadden gestemd, terwijl die het duidelijk niet voor joden heeft en er zelf niets van geloofde toen hij dit hoorde.

Wat ik niet wist, is dat militairen overal, in deze dagen van verwarring toch nog werden opgeroepen te stemmen. Geen erg dat hun biljet dan plots 'na de uiterste datum' zou toekomen, want je gaat 'de helden van de natie' toch niet met zoiets lastigvallen ?

Even glimlachen moest ik toch toen Bush zijn optocht deed en de wagen niet uitdurfde - terwijl zijn voorgangers dat wel deden - omdat die al onder de tomaten en de eieren zat.
"Hoera voor de dief", klonk het.
Het regende zoals nooit tevoren.

Reageer

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...