maandag 16 juni 2003



gruwelverhalen

zie je kans op een vliegtuigkaping of crash


Zus, nog meer bezeten door de reismicrobe dan ik, vond er niets beter op 'toch maar even te zien' hoeveel kans ze had op een kaping. Zij glunderde, toen ze zag dat ze met 'haar' Singapore Airlines minder kans op kaping maakte dan ik met Cathay Pacific.

Zus heeft een alert hoofd, want vandaag vertelde ze nogmaals het verhaal over jongeren in wiens koffer drugs werd ontdekt, zonder dat ze er iets van wisten. Wereldreizigster als ze is, heeft ze ingenieuze oplossingen bedacht om haar koffer zo goed mogelijk te beveiligen. Een jaartje Aziatische gevangenis ziet ze niet zitten.
Geheel in de ban van mogelijke risico's en gruwelverhalen probeerden we - genietend van een Leuvens terrasje - onze eigen statistieken op te maken. Wie zou nu meer kans hebben op dergelijke ellende ? Ik die met de rugzak trek en een pak jonger ben dan mijn zus, of zuslief die georganiseerd rond reist en een ware dame is ?

Toen we ongeveer alle mogelijke scenario's besproken hadden en we moe naar huis slenterden, zei ze plots : "Kaat, die treinkaping in Nederland, die had toch met Indonesië te maken ?" En iets later : Goh, vergeet niet je treinrit naar Amsterdam te reserveren.

Slik.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...