vrijdag 31 oktober 2003

voorbereid

Een vriend mailde mij dat hij blij was dat maandag de vakantie gedaan was. Hij had zorgen thuis en de vakantie drukte hem met de neus op de feiten.

Ook hier is het een zware vakantie geweest. De dood van mijn vader bracht een administratieve chaos aan het licht, een kluwen van statuten, contracten enz. waar ik geen zicht op kreeg. Ook de staat handelt een dood administratief af en wel in alle geledingen. In zekere zin heb ik mijn vader administratief weer opgebouwd, ik heb tijdens dit proces mensen leren kennen die ik nooit voorheen gezien heb, maar voor wie ik nu mijn vader vertegenwoordig. Het is een gekke ervaring.

Het doet mij aan mijn eigen dood denken en het sterkt mijn voornemen om nu al zoveel mogelijk te regelen en op papier te zetten. Al was het maar simpel wat waar te vinden is, welke verzekeringen ik al dan niet heb. Een administratief helder plaatje zeg maar. Zo wil ik zelf ook resoluut gecremeerd worden. Dat was een makkie, want dat kan je via het stadhuis al laten registreren.

Maar de rest ? Waar leg ik dat op een hoopje ? Want, als ik het aan iemand geef, zeg ik dan niet zwijgend dat ik hoop dat hij/zij op dat moment de zaken verder regel ?
Terwijl ik dat net niet wil ... of anders : juist wil dat het wel al geregeld is.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...