woensdag 7 januari 2004


Blinde Vlek


De regelmaat van Het Stuk nog niet helemaal teruggevonden, dus toch nog maar eens commercieel : een avondje Kinepolis. Het was lang geleden en ik begrijp nog altijd niet dat electronisch je kaartje kopen meer kost dan via een lieve dame, en nog minder dat je eerst een magistraal groot A4-blad krijgen moet als ticket en daarna nog es getrakteerd wordt met een klein ticket.
Daar waar eten in Het Stuk not done is, voerden de bioscoopgangers hier hele schepen eten en drank aan. Ik raak er niet meer aan gewoon.

De film had ik gekozen op z'n hoofdacteurs Anthony Hopkins en Nicole Kidman. Het verhaal van The Human Stain heeft enorm veel potentieel in zich maar de filmmakers hadden wellicht geen zin om veel karakters uit te diepen.

Aanleiding genoeg nochtans : Silk Coleman is een omwille van beschuldiging van racisme ontslagen professor klassieke talen. De beschuldiging was onterecht, maar weerhield Coleman niet zijn geheim, een blanke afro-amerikaan te zijn, te onthullen.
Zijn leven bloeit echter weer open wanneer hij een relatie begint met de 32-jarige poetsvrouw. Beide hoofdpersonages zijn opgesloten in hun verleden.

Wanneer ze elkaar vinden door het verleden onder ogen te kunnen zien, kan het heden beginnen. Een heden dat hen niet gegund is, want worden beiden vermoord, door de hardnekkigheid van dat verleden trouwens.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...