maandag 12 januari 2004


Tip voor een trip !


Ondanks de ellendige dag zaterdag wil ik toch echt van harte reclame maken voor Culturele Hoofdstad Lille (Rijsel) 2004. Opgegroeid in de nabijheid ervan, had Lille en heel het noorden van Frankrijk bij ons altijd het imago van oud, vuil, verarmd industriegebied, 'achternahinkend' en als enige positieve noot : Auchan.

Het noorden maakt langzaam een inhaalbeweging, maar Lille kan ondertussen met alle gemak de strijd aan tegen Kortrijk en Gent en wie Brugge moegelopen is (Brugge is zelf heel erg moe) moet echt eens naar deze frisse stad. Wie van mode en design houdt komt er zeker aan zijn trekken, want alle grote merken zijn er vertegenwoordigd en dan bedoel ik niet de grote ketens, die zijn allemaal weggestopt in een indrukwekkend grote mall. Alessi, Louis Vuitton, Cartier, etc. vind je echter in de binnenstad die bulkt van de kleine originele boetiekjes.

Heerlijk zijn ook de talrijke brasserieën. Wij bezochten Moulin D'or, dat ik deze morgen toevallig met foto en al in Knack Weekend terugvond. Zalige jonge sfeer en lekker eten.

Allen daarheen dus !

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...